Βρίσκεστε εδώ:
Βρίσκεστε εδώ:

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

       Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Κορινθίας ότι  μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016  πρέπει να επιθεωρηθούν όλα τα ψεκαστικά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας  από ιδιωτικούς σταθμούς επιθεώρησης   που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Η στόχευση αυτή εξυπηρετεί :

  •   Την προστασία της υγείας των παραγωγών που εφαρμόζουν μέσω των   ψεκαστικών τα γεωργικά φάρμακα στις καλλιέργειές τους.
  •   Την προστασία της υγείας των καταναλωτών οι οποίοι μπορούν να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από την πέρα των ορίων  παρουσία φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα εξαιτίας της χρήσης αρρύθμιστων ψεκαστικών.
  •   Τη μείωση του κόστους παραγωγής σε ορθολογικά επίπεδα με τη μείωση της σπατάλης που προκύπτει από ένα ψεκαστικό μηχάνημα το οποίο ψεκάζει υπερβολικά είτε ανομοιόμορφα σε όλη την έκταση της καλλιέργειας  με αρνητικές συνέπειες επί της παραγωγής.

Οι παραγωγοί μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο του ΥΠΑΑΤ: http//psekastika.minagric.grόπου μπορούν να πληροφορηθούν για όλες  τις διαδικασίες επιθεώρησης, τις νέες εξελίξεις και όλες τις επιλογές σταθμών επιθεώρησης που μπορούν να εξυπηρετήσουν την Περιφερειακή Ενότητα.

Επίσης πληροφορίες παρέχονται:

  •    Στη ΔΑΟΚ Π.Ε Κορινθίας τηλ. 2741083670, 2741022145 δ/νση:  Γ.Παπανδρέου 24 Κόρινθος
  •    Στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κορινθίας.

o   Κιάτου:            τηλ. 2742022066

o   Ξυλοκάστρου: τηλ.2743022038

o   Νεμέας:            τηλ. 2746022824

o   Δερβενίου:       τηλ .2743031958

 

                                                                                    ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΟΚ

 

                                                                                    ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ανακοίνωση