Βρίσκεστε εδώ:
Βρίσκεστε εδώ:

Δελτίο Τύπου για την παρουσία του Δημάρχου στην εκδήλωση για την αναβίωση των 7ων σύγχρονων Νεμέων Αγώνων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ                                                                                     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου για την παρουσία του Δημάρχου στην εκδήλωση για την αναβίωση των 7ων σύγχρονων Νεμέων Αγώνων

Ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή 11/10 ο Σύλλογος  για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων (ΣΑΝΑ) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επίσημη Αναγγελία της 7ης Σύγχρονης Νεμεάδας (Νέμεα 2020), η οποία θα διεξαχθεί στην Αρχαία Νεμέα στις 26-28 Ιουνίου 2020.

Ο Δήμαρχος, υποστηρικτής της προσπάθειας για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων ήδη από το ξεκίνημά της, στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη σημασία των αγώνων στην προβολή και στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Κυρίως, όμως, τόνισε τη σπουδαιότητα του αθλητικού ιδεώδους στις μέρες μας ως μέσο άμυνας στην απαξίωση των θεσμών, των ιδανικών και των διαχρονικών πανανθρώπινων αξιών, όπως είναι η δημοκρατία, η ειρήνη, η ισότητα και η ισονομία.

nemea_agones1.jpg

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καθηγητή κ. Στέφανο Μίλλερ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στον τόπο μας. Στο τέλος, κλείνοντας το λόγο του, δήλωσε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου στη διοργάνωση της 7ης Νεμεάδας. Μάλιστα, για αυτή την υποστήριξη του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο από την αντιπρόεδρο του ΣΑΝΑ κα. Μαρία Χρισταρά.

nemea_agones2.jpg

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης του Κουβέιτ, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιολής και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής του νομού, οι οποίοι εξέφρασαν τη διάθεση να βοηθήσουν το εγχείρημα της αναβίωσης των αγώνων.

Πατήστε εδώ να κατεβάσετε το δελτίο τύπου