Βρίσκεστε εδώ:

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός

Καλώς ήρθατε στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας. Από το 1937 ο Συνεταιρισμός προσφέρει τη μεγάλη ποικιλία του από θαυμάσια κρασιά, που τον έχουν κάνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1937 με τον τότε εξοπλισμό και με χωρητικότητα 2.000 τόνων.

Μετά παρέλευση δέκα ετών, έγινε επέκταση και ανακαίνιση στους χώρους και τον εξοπλισμό και η χωρητικότητα αυξήθηκε σε 3.500 τόνους, για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες.

Το 1990 ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας κατασκεύασε καινούριο Οινοποιείο με χωρητικότητα 8.000 τόνων, με στεγασμένες δεξαμενές, ανοξείδωτες και με σύγχρονο εξοπλισμό προδιαγραφών Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελών του, που αντιπροσωπεύουν το 90% της παραγωγής. Αυτή ανέρχεται σε 20.000 τόνους σταφυλιού της φημισμένης και μοναδικής ποικιλίας ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ, δημιουργώντας τη Ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος (V.Q.P.R.D.) από τη Νεμέα και τα γύρω δεκαπέντε χωριά.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει αυτόματη παραλαβή σταφυλιών, ζύγισμα για ημερησία μέγιστη παραλαβή 2.000 τόνων με δυνατότητα επιλογής σταφυλιών για οινοποίηση V.Q.P.R.D.

Διαθέτει επίσης είκοσι ψυχόμενους οινοποιητές δυναμικότητας 2.000 τόνων, χώρους αποθήκευσης έτοιμου προϊόντος Νέου και Παλαιού Οινοποιείου, 12.000 τόνων και χώρους παλαίωσης με δρύϊνα βαρέλια και δύο εμφιαλωτικές γραμμές δυναμικότητας 5.000 φιαλών των 0,750L ανά ώρα.

Ο Συνεταιρισμός διευθύνεται από τον πρόεδρο με πενταμελές συμβούλιο. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.Το παλαιό οινοποιείο έχει χωρητικότητα 3.300 τόνους, ενώ αντίστοιχα το νέο φτάνει τους 8.000 τόνους.

www.nemeanwines.gr