ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Καινοτομίας

 

Εκδήλωση Ενημέρωσης: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Πελοποννησιακά Γεωργικά Προϊόντα: Δρόμοι Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας»

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) - Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ενισχύουν την προώθηση των πελοποννησιακών γεωργικών προϊόντων, καθώς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, από τις 18:30 έως τις 20:30, στο Δημαρχείο Νεμέας. Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου, όπως οινοποιεία, συσκευαστήρια φρούτων, τυποποιητήρια ελαιόλαδου, τυροκομεία, τυποποιητές μελιού καθώς και επιχειρήσεις μεταποίησης, βρώσιμων ελιών, αποξηραμένων σταφίδων, σύκων και οσπρίων κλπ.

 

Στόχος της Εκδήλωσης

 

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση των παραγωγών και των επιχειρηματιών του γεωργικού τομέα για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η εξωστρέφεια, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα τόσο σε εγχώριες όσο και διεθνείς αγορές.

 

Γιατί να Συμμετάσχετε

 

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τα εργαλεία και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου και να ανταλλάξετε εμπειρίες και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των προϊόντων σας.

 

Πρόσκληση προς Ενδιαφερόμενους

 

Καλούμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς του γεωργικού τομέα της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να επωφεληθούν από τις πληροφορίες που θα παρουσιαστούν. Η εκδήλωση αποτελεί ένα βήμα για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας

Μάρκος Λέγγας

Τηλέφωνο: 6944424959

Emailmleggas@ppel.gov.gr